SprávySvet

Hrozbou pre demokraciu sú podľa Muska tí, ktorí z jej ohrozenia obviňujú Trumpa

27.10.2024 (SITA.sk) – Podľa amerického technologického magnáta Elona Muska demokraciu reálne ohrozujú ľudia, ktorí z jej ohrozenia obviňujú republikánskeho uchádzača o post šéfa Bieleho domu Donalda Trumpa. Musk v sobotu takmer dve hodiny odpovedal na otázky na mítingu na podporu Trumpovej kandidatúry v hale radnice v meste Lancaster v Pensylvánii.

Na otázku v súvislosti s obavami, že Trumpove zvolenie by mohlo viesť k upadnutiu demokracie v USA vzhľadom na jeho úlohu v útoku na sídlo Kongresu zo 6. januára 2021, Musk vyhlásil, že Trump „v skutočnosti povedal ľuďom, aby neboli násilní.“ Ľudia, „ktorí hovoria, že Trump je hrozbou pre demokraciu, sú sami hrozbou pre demokraciu,“ vyhlásil Musk.

Elon Musk, ktorý je najbohatším človekom na svete, vyčlenil na Trumpovu predvolebnú kampaň viac ako 70 miliónov dolárov. Trump prisľúbil, že v prípade víťazstva v novembrových prezidentských voľbách, mu zverí úlohu vo svojej administratíve.

Viac k témam: Prezidentské voľby v USA 2024 (Trump – Harris)
Zdroj: SITA.sk – Hrozbou pre demokraciu sú podľa Muska tí, ktorí z jej ohrozenia obviňujú Trumpa © SITA Všetky práva vyhradené.