SprávySvet

Ruskú útoky na Ukrajinu zabili osem civilistov, medzi obeťami sú aj deti

26.10.2024 (SITA.sk) – Ruské útoky na Ukrajinu v ostatných hodinách zabili osem civilistov vrátane dvoch detí. Pätnásťročné dievča zomrelo v Kyjeve, keď ruský dron v piatok večer narazil do 25-poschodového obytného bloku na západe mesta, uviedol starosta Kyjeva Vitalij Kličko.

Päť ľudí v dome utrpelo zranenia a sto ľudí museli evakuovať, informovali záchranári. Šéf vojenskej administratívy Kyjeva Serhij Popko konštatoval, že ruské sily v noci na sobotu útočili na mesto 7,5 hodiny.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Obytnú oblasť v noci na sobotu zasiahla ruská raketa v meste Dneper pričom zabila 14-ročné dieťa a troch ďalších ľudí, uviedol regionálny guvernér Serhij Lysak. Dodal, že najmenej 21 civilistov utrpelo zranenia. Dvaja civilisti prišli o život v dedine v Chersonskej oblasti na juhu Ukrajiny, na ktorú ruské bezpilotné lietadlo zhodilo výbušniny, uviedla miestna prokuratúra. Ďalšiu civilistku ruské ostreľovanie zabilo na severovýchode Ukrajiny.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v októbri 2024 (fotografie)

Viac k témam: Civilisti, rusko-ukrajinský konflikt, ruský útok
Zdroj: SITA.sk – Ruskú útoky na Ukrajinu zabili osem civilistov, medzi obeťami sú aj deti © SITA Všetky práva vyhradené.